BLIV SPEJDER!


Spejder er oplevelser og meningsfulde fællesskaber i naturen.


Kom forbi og prøv spejder af to gange inden du beslutter dig for at starte!


Send en mail med fulde navn, alder og klassetrin til flokleder@kfum3060.dk, så finder vi sammen ud af hvilken enhed der passer bedst til dig!

VORES ENHEDER

Familiespejder (3-6 år)

Hver anden søndag kl. 10-12

Bæver (6-7 år)

Hver tirsdag kl. 17:30 - 18:30

Ulv (8-10 år)

Hver tirsdag kl. 18:30 - 20:00

Junior (10-12 år)

Hver tirsdag kl. 18:30 - 20:00

Trop (13-14 år)

Hver tirsdag kl. 18:30 - 20:00

Senior (15-17 år)

Hver tirsdag kl. 18:30 - 20:00

Rover (17+ år)

Hver tirsdag kl. 18:30 - 20:00

Rækker økonomien ikke?

Vi kan som spejdergruppe indstille til SSP Fritidspas: 

En fritidsordning for 6-17 årige, som giver økonomisk og pædagoisk støtte til, at børn og unge kan deltage i en fritidsaktivitet i Helsingør Kommune i 12 måneder - med mulighed for forlængelse!

Fritidspasset kan give op til:

Ansøg om fritidspas til at være spejder i gruppen, ved at sende en mail til flokleder@kfum3060.dk med overskriften "Fritidspas".

Bliv leder

Vi har for tiden en storartet voksende spejdergruppe og det er vi både taknemmelige og glade for. For kun få år siden var vi omkring 5 spejdere i gruppen, men nu er vi godt over 40 spejdere og bliver stadigt flere. Det er en fantastisk udvikling, som vi er utroligt stolte af, da den især skyldes det gode lederarbejde der har foregået i hytten gennem de sidste par.

Men, des flere spejdere vi bliver i hytten, des mere får vi brug for hjælp til at holde sammen på det hele. Derfor søger vi frivillige ledere, der har lyst til at give en hånd med at give alle de dejlige spejdere superfede spejderoplevelser. Vi består lige nu af 5 aktive ledere i gruppen, alle rimelig unge, men med frisk gåpåmod og et åbent sind for alle der har lyst til at hjælpe.

Hvad søger vi?

Vi søger ledere som enten kan hjælpe med som leder blandt de allerede eksisterende enheder (ulve og juniorspejdere), men også gerne ledere der har mod og lyst til at være med til at starte familiespejder og bæverenheder op.

Hvad går det at være leder ud på?

Som leder hos KFUM-spejderne er man gennem spejderarbejdet med til at udvikle det enkelte menneske fysisk, socialt, følelsesmæssigt, intellektuelt, åndeligt og selvstændigt. Spejderarbejdet involverer naturen meget, og går fra det helt primitive til den nyeste teknologi.

Hvor meget tid drejer det sig om?

Som leder er man med til de ugentlige møder for den enhed man nu er leder for. Dette er som regel ca. halvanden time én aften hver uge. F.eks. ligger ulvemøder tirsdag aften kl. 18:30 til 20:00 og det er så i denne tid (og evt. lidt tid bagefter hvis der er oprydning) man bruger på at være leder. Derudover skal man som leder også deltage i gruppe(råds)- og ledermøder, samt være med til andre aktiviteter, f.eks. spejderweekender, sommerlejre osv.

Kvalifikationer

Man behøver ingen specielle kvalifikationer som spejderleder, andet end lysten og drivkraften til at være med til at udvikle børn og unge, viljen til at lære nyt, samt en ren børneattest. Vi mener at det skal være sjovt og interessant at være leder, og møderne bliver derfor ofte formet derefter. Hvis man har været spejder før, kender man garanteret allerede til det meste af hvad det vil sige at være spejderleder. Er man helt ny i spejderfaget, er de andre ledere klar på at lære dig op i det. Derudover tilbyder KFUM-spejderne mange forskellige kurser der kan hjælpe nye ledere ind i lederrollen.

Hvad får man ud af at være leder?

At være spejderleder er ulønnet og frivilligt; man er det derfor kun hvis man har lyst til at være det, men det betyder selvfølgelig ikke at man ikke får noget ud af det. Man får meget af det samme ved at være leder, som hvis man er spejder: et godt fællesskab, gode venner, fede og sjove oplevelser, anerkendte referencer at skrive på sit C.V. og meget mere. Dertil kan man lægge glæden ved at have sat sit præg på unge menneskers videre færd i livet og selvfølgelig godt med godter og kage (for uden kage og lækkert at drikke, duer spejderlederen ikke!).

Udfyld nedenstående formular hvis du har lyst til at blive en del af vores lederteam.