Enheder

Enheder

Hos KFUM-spejderne er man delt ind i forskellige enheder, alt efter sin alder og i stor grad også ens modenhed. KFUM-spejderne arbejder med følgende enheder der listes herunder.

Familiespejder er for de helt små. Som navnet antyder, er det ikke kun spejderen der er med til mødet, men gerne én eller flere pårørende. Så finder spejderen tryghed ved at være ved sin familie, men får også rig mulighed til at prøve spejder af, helt fra barnsben. Det er en superhyggelig måde at få god familiehygge på og giver et indblik i spejderverden for hele familien.

Vi starter en helt ny familiespejderenhed op i gruppen! Læs mere og kom med her.

Bæverenheden er for børn alderen 6-8 år. Grunden til enheden kaldes for bævere, er fordi fantasirammen er omkring bæverarbejdet og bæverdammen. Her lærer man at samarbejde og at holde sammen. Man færdes i naturen og hører historier. Som i alle andre enheder lærer bæverne igennem leg og ved at gøre tingene i praksis.

Vi har en rigtig hyggelig bæverenhed i gang, som du kan være med i! Læs mere om det at være bæver her.

Ulveenheden er for børn i alderen 8-10 år. Navnet ulve stammer fra Rudyards Kiplings "Junglebogen", som er en del af fantasirammen for ulvene. Her i junglen lærer ulvene nemlig at omgås naturen med respekt og at samarbejde i flokken gennem forskellige aktiviteter. Ulveflokken er et perfekt sted at starte, da den henvender sig både til tidligere bævere, men også helt nyankomne.

Vi har en superfed ulveflok kørerende og den kan du blive en del af! Læs mere om det at være ulv her og bliv en del af flokken under fanen Bliv Spejder.

Juniorspejdere er for børn i alderen 10-12 år. Når man bliver junior tager man for alvor fat på spejderlivet. Det er her man lærer at bruge økse, opsætte lejr, pionere osv. Man får mere ansvar end man har haft før, idet man inddeles i patruljer, hvor der blandt juniorerne findes en patruljeleder og en patruljeassistent. I patruljen knyttes fællesskabet, for det er her opgaverne løses bedst. Læs mere om det at være junior her.

Vi har i øjeblikket en rigtig god juniorenhed kørerende. Bliv juniorspejder under fanen Bliv Spejder.

Trop

Tropspejdere er for alderen 13-15 år. Her er man godt i gang med spejderarbejdet, og i takt med at man bliver ældre, stiger sværhedsgraden i spejderaktiviteterne. Man tager forskellige mærker, tager på flere ture, spejderløb og lejre.

"Learning by doing" spiller en stor rolle hos troppen, idet man f.eks. kokkererer over bål og pionerer. Ligesom juniorerne er troppen inddelt i patruljer. Det er ofte i troppen at man begynder at tage på flere spejderløb og kurser.

Vi har en fed tropsenhed kørende, som allerede er godt i gang med at tage på spejderløb, øve færdigheder, arbejde med patruljeledelse og selvansvar. Læs mere om troppen her og bliver tropsspejder under fanen Blive Spejder.

Man er seniorspejder fra alderen 16-17 år. Når man er senior har man nået en alder hvor man tildeles endnu mere ansvar end før. Seniorerne afholder ofte deres egne møder med hjælp fra lederne, og der bliver sat større forventninger og rykket flere grænser. Ligesom hos troppen og juniorerne er seniorerne også inddelt i patruljer med patruljeleder og patruljeassistent. Læs mere om det at være senior her.

Vi har i øjeblikket en lille håndfuld seniorer, som knokler godt på med både deres egne projekter og gruppen, og der er sagtens plads til flere. Bliv senior under fanen Bliv Spejder.

Når man bliver 18+ år, er man rover, og dette er det sidste trin man når som spejder. Efter man er blevet 18 år gammel, fortsætter man som rover, resten af sit spejderliv. De fleste rovere bliver en del af en eller flere klaner, som både kan være i selve gruppen, men også med spejdere rundt i hele Danmark. Som rover kan man virkelig slå sin indre spejder løs og give sig i kast med stort set lige det projekt man har lyst til i gruppen. Selvom man er rover, er der stadig en masse kurser, spejderløb og læring man kan få.

Vi har et par rovere i gruppen som holder fantastisk sammen og holder møder med seniorerne. Læs mere om det at være rover her og bliv selv rover hos os under fanen Bliv Spejder.