FAQ

Hvilken påklædning skal man have på til spejdermødet?

Man skal altid have spejderuniform og tørklæde på når man kommer til spejder, medmindre andet er specificeret.

Hvis vi skal lave aktiviteter der involverer at man bliver beskidt, kan man med fordel medbringe tøj der gerne må blive snavset.

Derudover skal man altid være klædt på til at kunne være udenfor. Da vi er spejdere generer vejret os ikke, og vi er derfor klar på at være udenfor uanset om det er solskin, regnvejr, snevejr e.l.

Foregår spejder altid udenfor?

Spejder foregår for det meste udenfor, men kan sagtens også foregå indenfor. Medbring dog altid påklædning så du er beredt til begge dele.

Hvor kan man købe en spejderuniform?

Spejderuniformer og meget andet udstyr, såsom sangbøger, spisegrej og meget andet kan købes gennem butikken Eventyrsport. Uniform, tørklæde, dolk og sangbog er et godt sted at starte; så er du godt dækket ind med spejdergrej.

Som spejder får du 10% rabat! Medbring blot tørklæde i butikken eller meld dig ind i kundeklubben.

Kan man leje hytten?

Ja det kan man sagtens. Se mere under Lej vores hytte for lån og leje af hytten.

Må man have kniv med til spejder?

Hvis spejderen har taget et knivbevis hos os og har fået mærket, må spejderen gerne med bringe en kniv/dolk til spejder. Men man må kun gå med den så længe man har uniform med mærke på samtidig.

Hvornår rykker man op til næste enhed?

Enhederne er dels opdelt efter alder, dels efter færdigheder/kompetencer. Lederne i gruppen bedømmer om en spejder er klar til at rykke videre til næste enheden. F.eks. kan man være gammel nok til at blive juniorspejder, men have brug for et lille stykke tid mere som ulvespejder, for at opnå de færdigheder der kræves af en juniorspejder.

Det er i sidste ende ikke alderen, men modenheden der afgør det. Derudover skal spejderen også gennemgå oprykningsritualet inden de kan rykke op til næste enhed.

Hvad er oprykningsritualer?

Når lederne bedømmer at en spejder er klar til at tage skridtet videre til næste enhed, skal spejderen igennem et oprykningsritual, der tester nogle af de færdigheder, de har fået i den tidligere enhed. Prøverne og deres sværhedsgrad er forskellig alt efter enheden de skal rykke op til. Bare rolig, prøverne er spændende, lærerige og blot en sjov afskedshilsen til sin gamle enhed og en sjov velkomst i den nye.

Oprykningsritualer er ikke en del af KFUM-spejdernes arbejdsprogram, men noget vi gør her i gruppen, fordi vi synes at det er en god og sjov måde at komme fra enhed til enhed.

Må man tage kage med til spejdermødet?

JA! Det må man helt klart gerne, uanset anledning. Spejdere elsker kage, så uanset hvilken kage det er, kommer spejderne i godt humør med kage. Aftal det evt. med lederne på forhånd, så lidt kagespisning kan sættes ind i programmet.