FAQ

Hvilken påklædning skal man have på til spejdermødet?

Man skal altid have spejderuniform og tørklæde på når man kommer til spejder, medmindre andet er specificeret.

Hvis vi skal lave aktiviteter der involverer at man bliver beskidt, kan man med fordel medbringe tøj der gerne må blive snavset.

Derudover skal man altid være klædt på til at kunne være udenfor. Da vi er spejdere generer vejret os ikke, og vi er derfor klar på at være udenfor uanset om det er solskin, regnvejr, snevejr e.l.

Foregår spejder altid udenfor?

Spejder foregår for det meste udenfor, men kan sagtens også foregå indenfor. Medbring dog altid påklædning så man er beredt til begge dele.

Hvor kan man købe en spejderuniform?

Spejderuniformer og meget andet udstyr, såsom sangbøger, spisegrej og meget andet kan købes gennem spejderbutikken 55° Nord. Vi anbefaler at man køber startpakken når man starter til spejder; så er man godt dækket ind.

Man kan også bestille gennem gruppelederen og derved opnå rabat på køb af spejdergrej.

Kan man leje hytten?

Ja det kan man sagtens. Se mere under Kontakt for lån og leje af hytten.

Må man have kniv med til spejder?

Hvis spejderen har taget et knivbevis hos os og har fået mærket, må spejderen gerne med bringe en kniv/dolk til spejder. Men man må kun gå med den så længe man har uniform med mærke på samtidig.

Hvornår rykker man op til næste enhed?

Enhederne er sat efter nogle aldersgrænser, som til dels følges, men det er op til lederne i gruppen at bestemme om de føler at en spejder er klar og har opnået det niveau de mener skal opnås før en oprykning sker. Eksempel: Selvom man måske er gammel nok til at være junior kan man sagtens have brug for et lille stykke tid mere som ulv, for at have opnået de færdigheder der kræves af en juniorspejder.

Det er i sidste ende ikke alderen, men modenheden der afgør det. Derudover skal spejderen også gennemgå oprykningsritualet inden de kan rykke op til næste enhed.

Hvad er oprykningsritualer?

Når lederne bedømmer at en spejder er klar til at tage skridtet videre til næste enhed, skal spejderen udsættes for en prøve for at se om de virkelig er klar til at forlade deres gamle enhed og prøve kræfter med den nye. Prøverne og deres sværhedsgrad er forskellig alt efter enheden de skal rykke op til. Bare rolig, prøverne er spændende, lærerige og blot en sjov afskedshilsen til sin gamle enhed og en fed velkomst i den nye.

Oprykningsritualer er ikke en del af KFUM-spejdernes arbejdsprogram, men noget vi gør her i gruppen, fordi vi synes at det er en god og sjov måde at komme fra enhed til enhed.

Må man tage kage med til spejdermødet?

JA! Det må man helt klart gerne, uanset anledning. Spejdere elsker kage, så uanset hvilken kage det er, kommer spejderne i godt humør med kage. Aftal det evt. med lederne på forhånd, så lidt kagespisning kan sættes ind i programmet.