Events

Spejderlejre

SPEJDERNES LEJR 2022

Tak for en fantastisk lejr! Billederne fra lejren kan ses her: SL2022 Billeder

Spejderweekender

Bemærk! De spejderweekender der listes her, er KUN for spejdere i vores gruppe. Man kan derfor ikke deltage hvis man ikke i forvejen er aktiv spejder i gruppen.

Bæver

16. - 17. Marts: Spejderweekend

19. Maj: Hejkweekend

20. Maj: Pinsegudstjeneste

Ulve

16. - 17. Marts: Spejderweekend

19. Maj: Hejkweekend

20. Maj: Pinsegudstjeneste

Junior

16. - 17. Marts: Spejderweekend

19. - 21. April: DM i Spejder

26. - 28. April: PL/PA

19. Maj: Hejkweekend

20. Maj: Pinsegudstjeneste

31. Maj - 2. Juni: Sejlerweekend på Arresøcenteret

Trop

16. - 17. Marts: Spejderweekend

19. - 21. April: DM i Spejder

19. Maj: Hejkweekend

20. Maj: Pinsegudstjeneste

31. Maj - 2. Juni: Sejlerweekend på Arresøcenteret

Scout Scoop

Scout Scoop er et fedt event hvor man ikke blot lærer andre spejdere fra Danmark at kende, men også internationale, idet man samles på spejdercenteret Houens Odde og fejrer nytår sammen. Supersjovt event som flere af gruppens ledere har deltaget i.

DM i spejder

Ja den er god nok, der findes et Danmarks Mesterskab i spejder. Til DM dyster deltagende spejdere mod hinanden i forskellige spejderaktiviteter på forskellige centre. Herefter mødes vinderne fra hvert center til en endelig dyst på spejdercenteret Houens Odde. Læs mere om DM i spejder her.

Spejderløb

Spejderløb er noget enhver spejder burde tage på; en weekend, ofte fra fredag til søndag, hvor man i en patrulje e.l. udfører forskellige fede aktiviteter og har det sjovt. Spejderløb kan være svære at forklare; de skal opleves! på et spejderløb løber man som sådan ikke; man går en distance og løser spændende poster på alle måder, både gennem klassisk spejderarbejde, men også moderne og højteknologisk, alt imens man følger en spændende historie. Herunder er listet et par fantastiske spejderløb, men der er langt flere end de der er nævnt her!

Seditio

Seditio er et fedt adventurespejderløb som både er fysisk og psykisk krævende, men også utroligt sjovt. Deltagerne på løbet er selv med til at forme historien, idet deres valg under løbet har indflydelse på historien. Seditio foregår over en weekend og er målrettet unge i alderen 13-17 år. Distancen er som regel 40-50 km. med egen oppakning. Læs mere om Seditio på deres hjemmeside.

Solaris

Solaris er er fantastisk adventurespejderløb for de ældste tropsspejdere og seniorer, samt rovere. På løbet får man prøvet sine grænser og patruljens sammenhold af, idet man kæmper sig igennem fede, men ofte hårde poster og tilbagelægger mange kilometer. Solarisløbet er kendt for altid at have overraskende poster med; nogle gange poster man slet ikke troede mulige. Eksempler er flytur, fængselsflugt, sejlads i kæmpe papirsbåd og meget mere. Solarisløbet er for spejdere fra 14-17 og 18+ og foregår over en hel weekend. Løbet afholdes som regel i sidste uge i august. Læs mere om Solarisløbet på deres hjemmeside.

Cicero

Ciceroløbet er et godt adventurespejderløb, som gerne arbejder med teknologi og smartphones, fremfor kompas og rafter. I Cicero lægges der stor vægt på historien og mindre vægt på at løbet skal være fysisk krævende. Man behøver ingen stor rygsæk og går ikke lange distancer på Cicero, men man bliver ofte udfordret på intelligensen og kreativiteten. Hjernevridende gåder eller komplotter der skal løses; alt kan ske på Cicero. Løbet er fra lørdag til søndag og henvender til spejdere såvel som "civile" i 13-17 års alderen. Løbet afholdes altid omkring november. Læs mere om Ciceroløbet på deres hjemmeside.

Nathejk

Velkommen til Danmarks største snigerløb!

Hvis du er til lange gåture både om dagen og natten, samtidig med at du og ca. 150 andre patruljer bliver jagtet af ældre spejdere, som vil gøre alt for at få fingrene i din patrulje, over en hel weekend, så er Nathejk lige noget for dig. Nathejk foregår altid et sted på Sjælland og byder på en uforglemmelig spejderweekend, hvor man ikke blot går en lang hejk og løser forskellige poster undervejs, men samtidig bliver jagtet af ældre spejdere. Man skal snige sig afsted og være kvik, hvis man vil være en af de få patruljer der slipper gennem nåleøjet og undgår at blive fanget i løbet af weekenden. Løbet er fra fredag aften til søndag morgen og afholdes altid fra den 3. fredag i september hvert år. Læs mere om Nathejk på deres hjemmeside.

Decemberfejden

Decemberfejden er et hyggeligt løb som afholdes her i Hjortedistriktet. Løbet foregår i Slangerup og strækker sig over en hel weekend. Det er et hyggeligt, men også udfordrende spejderløb, med masser af sjov og ballade. På løbet er der "fangerpatruljer", hvis opgave er at fange de deltagende spejdere og prøve at stjæle de ting som spejderne får ved udførelse af poster. Dette giver spænding til løbet, da man aldrig kan vide sig helt sikker. Løbet er utrolig hyggeligt og man kan sagtens tage afsted på det som sit første spejderløb. Løbet foregår altid i den første advents weekend. Decemberfejdens hjemmeside kan findes her.

Alligatorløbet

Alligatorløbet er for de spejdere der ønsker en udfordring ud over det sædvanlige. At være god til kort og kompas er et must på dette psykisk og fysisk udmattende løb gennem svenske skove i den kolde vinter. Alligatorløbet foregår stort set altid i Søderåsen, det fantastisk flotte naturområde i Sverige, og altid den første weekend i februar. Det betyder at kulden og sneen har ofte allerede gjort sit indtog i skovene når løbet starter, og man er derfor ude i lidt af hvert når man kæmper sig gennem terrænet der består af tykt buskads, skov, vand, klipper, højder o.l. Skal man klare posterne må man være kvik, kende til basale, såvel som nye spejdermetoder og at være god til ambitiøs mad over bål midt om natten er skam heller ikke en dårlig egenskab at besidde. Klarer man dog skærende og kommer i mål til tiden, kan man stolt sy Alligatormærket på sin uniform. Løbet varer fra lørdag middag til omkring søndag middag/aften og er for spejdere i alderen 15-23 år (og ældre). Man deltager altid i 2-mands sjak; hverken mere eller mindre. Læs mere om løbet på deres hjemmeside.

Kurser

En stor del af det at være KFUM-spejder, består i at tage på kurser hvorved ens spejderfærdigheder og lederevner udvikles, og hvor ens egne grænser prøves og rykkes. Spejderkurser er ikke som alle andre kurser, da de indeholder spejderaktiviteter af fineste kvalitet og består af en masse praktisk spejderarbejde. Kurserne er som regel en uge lang og lægger for det meste i påske-, sommer- eller efterårsferien.

Spejderlederne i gruppen skal nok sørge for at sende spejderne afsted på kurserne; det skal man slet ikke selv gå og tænke på som forælder eller spejder selv. Det kan dog være rart at vide lidt mere om selve kurserne inden man tager på dem hvis man er spejder, eller er forælder til det unge menneske som skal afsted i en hel uge.


PLPA

Patruljen i Fokus

Patruljeleder/patruljeassistent eller PLPA som det også kaldes er et weekendskursus for juniorspejdere, dvs. spejdere i alderen 10-12 år. Kurset giver juniorerne et bedre indblik i patruljelivet og oplærer dem i det at være patruljeleder eller patruljeassistent.

Roland 1

Sammenholdet Styrkes

På Roland 1 er der fokus på de praktiske spejderfærdigheder. På kurset kommer man i en helt ny patrulje dannet af spejdere fra hele landet. I løbet af en uge bliver båndene tæt knyttet i patruljen og man får et fantastisk sammenhold. Lejrliv og spejderfærdigheder er i fokus og efter endt kursus er man mester i det. Man møder spejdere fra hele landet over og opdager at spejderverden er langt større end blot gruppen derhjemme. Man tager på løb sammen, laver mad over bål, sover i telt, pionerer og meget mere. For mange er Roland 1 et af de kurser man husker allerbedst og står som et fantastisk minde resten af livet. Kurset er for spejdere i alderen ca. 13-15 år (junior og trop), men der afholdes også Roland 1 for voksne en gang i mellem, hvis man som voksen skulle være interesseret i at blive spejder eller øve spejderfærdigheder. Læs mere om Roland 1 og se hvornår de næste kurser afholdes her.

Roland 2

Spejdermetoden i Praksis

Roland 2 er både et praktisk, men også teoretisk kursus. Hvor Roland 1 har stort fokus på de praktiske spejderfærdigheder, har Roland 2 fokus på det teoretiske ved at være spejder. Man bliver så småt trænet i det at være en leder for andre og får en dybere indsigt i spejdermetoden og hvordan den fungerer. Man bliver mere ansvarlig og kan stå for at afholde møder, planlægge ture og instruere andre. Teorien blandes med en god gang praksis og der er plads til masse skæg og ballade. Så selvom kurset måske kan lyde lidt "tungt" for nogle, så er det det slet ikke. Som på Roland 1 er man også her i en patrulje med spejdere fra hele landet og længelevende bånd bliver tæt knyttet. Kurset er for spejdere i alderen ca. 14-16 år. Læs mere om Roland 2 her og se hvornår de næste kurser afholdes her.

Diamant

Hvor Går Grænsen?

Diamant er et praktisk kursus og minder på mange måder om Roland 1, men her er sværhedsgraden blevet skruet op. Kurset er hårdt og udfordrende. Man lærer at kende sig selv i pressede situationer, skubbe grænser og blive et mere ansvarligt menneske. Kurset er vildt og vådt og garanterer fantastiske oplevelser man sent vil glemme. Ikke to Diamantkurser er ens og alt kan ske! Som på de andre kurser kommer man i en fremmed patrulje med nye mennesker og på Diamant bliver patruljens sammenhold i den grad sammentømret. Man er igennem den ene situation efter den anden og man lærer derfor at kunne stole på og holde af hinanden. Kurset er fysisk og psykisk hårdt, men man kan meget mere end man lige tror. Kommer man igennem kurset, står man tilbage med goder minder og vilde oplevelser. Kurset er for spejdere i alderen ca. 15-17 år. Selvom kurset kan lyde skræmmende, så skal man bare hoppe ud i det! Husk på Diamants berømte sætning: Diamanter skabes under pres! Læs mere om Diamant og se hvornår de næste kurser afholdes her.

Diamant Extrem

Diamanter Skabes Under Pres!

Tag Diamantkurset og gang det et par 100 gange i sværhedsgrad, så nærmer du dig Diamant Extrem. Som navnet antyder er det den ekstreme version af Diamant. Her er udfordringer, pres og grænsebrydning nøgleord. Forbered dig på en uforglemmelig uge når du tager afsted på Danmarks hårdeste kursus. Kurset er fysisk og psykisk hårdt og man kommer kun igennem ved at holde hovedet og koldt og hjælpe til i patruljen. Gør man det, kan man sagtens komme igennem diamant og blive en rigtig Extrem-spejder. Man skal ikke være bange for at tage på Extrem; man skal se det som en udfordring og et eventyr der bare venter på at blive besejret. Man kommer til at kende sig selv mere end nogensinde før og får nogle af de bedste oplevelser og sammenhold man kan få i livet. Kurset er for spejdere i alderen 18-20 år. Ligesom det gælder på Diamant, gælder det også her: Diamanter skabes under pres. Ekstremt pres! Læs mere om Diamant Extrem og se hvornår de næste kurser afholdes her.

ULK

Den Fødte Leder

ULK eller UngdomsLederKursus er kurset hvor spejdere lærer nye og helt moderne ledelsesmetoder at kende. Det er på dette kursus at utroligt dygtige ledere skabes. Der lægges stor vægt på ansvar og ledelse på kurset og det er derfor et meget teoretisk kursus. Men selvfølgelig indgår der også en smule praktisk arbejde, da det jo er et spejderkursus. På ULK sover man indenfor og får maden serveret, men alligevel er det et meget hårdt kursus. Man bliver presset og stresset på tid og opgaver på et psykisk niveau, så man får rykket grænser og bliver bedre til at overskue planlægninger, problemstillinger og sin hverdag. Man lærer om anerkendene tilgang, feedback, konflikthåndtering, formidling og meget andet. Kurset er sjovt og utroligt lærerigt, og enhver der tager afsted på det kommer hjem som en dygtig leder med lommen fuld af gode idéer. Kurset er for spejdere i alderen 17 til 21 år. Læs mere om ULK og se hvornår de næste kurser afholdes her.

Linjen Ud

Uddannelse Der Rykker

Linien Ud er en række korte kurser der er tilegnet nye som garvede spejderledere. Kurserne rangerer alt fra hvordan man planlægger et fedt natløb, yder førstehjælp, lægger god sårsminke, laver fede aktiviteter og lege til hvordan man bliver en bedre leder, hvordan man kan udvikle gruppen, blive introduceret til medlemssystemet og meget mere. Der er utallige muligheder på Linien Ud og kurserne bliver afholdt flere gange i løbet af året mange forskellige steder i landet. Der er altid noget nyt at lave på Linien Ud. Da kurserne er kortere og henvender sig til "ældre" spejdere (ledere osv.) er de meget teoretiske og stillesiddende, men det gør dem ikke mindre interessante eller sjove.